4.9 stjerner
5/5
4,8 stjerner
4.8/5

TURBO

Turbo

En turbolader, også kaldt en turbo, gør det muligt for bilen at trække luft ind gennem køleren og presse det ud gennem motoren. På den måde bliver bilen tunet og kan køre hurtigere grundet det høje tryk. En turbo består af et turbinehus, der gennem udstødningsgasserne får luften til at cirkulere rundt og et kompressorhus, der får luften til at gå hurtigt gennem motoren. For at processen kan ske uden problemer, er det vigtigt, at der altid er ren olie i turboen. Uden olie er det svært for turboens reservedele at holde temperaturen nede i motoren, hvilket potentielt kan være farligt. Et manglede olietryk kan skyldes, at der sidder skidt og snavs fast i olieslangen, som fører ned til turboens olietilgang. Den manglende- eller urene olie kan skabe alvorlige problemer med turboen. Udover at det slider på alle reservedelene i turboen, kan det også ende ud i, at møtrikker brænder sig fast eller helt gå løs. Ved at få tjekket, renset eller udskiftet din turbo hos os i Match Biler, kan du være med til at passe på din motor. Dermed undgår du, at din turbo ødelægges af uren olie eller i værste tilfælde ender med at overophede.

Udskiftning af turbolader

En ødelagt eller beskadiget turbo kan vise sig på mange forskellige måder. Det kan derfor være svært at vide, hvornår det er på tide med udskiftning af turbolader. Nogle vil opleve, at deres bil taber motorstyrke og har svært ved at trække sig selv fremad. Andre vil opleve høje lyde og blåsorte gasser fra udstødningen. Et forhøjet forbrug af olie og brændstof kan også være en indikator på, at det er noget galt. Mistænker du, at der er nogle problemer med din turbo, kan du med fordel få foretaget en udskiftning af turbolader hos os.

Turbo service

Mange små ting, såsom blokering af filtre og forurenet olie, kan være med til at forkorte levetiden på din bils turbo. Det er derfor vigtigt, at du tager din bil til turbo service fra tid til anden. Dermed sikrer du, at motoren på din bil ikke pludselig bliver ødelagt eller beskadiget. Er du i tvivl om, hvornår du sidst har fået foretaget et turbo service, er der hjælp at hente. Ved et turbo service hos os undersøger og skifter vi din turbo, såfremt den volder problemer. Det gælder både, om du skal have foretaget udskiftning af olie, reservedele eller hele turboladeren.

Book en værkstedstid

Når din bil er på værksted ved os, arbejder nogle af landets dygtigste mekanikere på den – de sørger for at alt udføres efter fabrikantens retningslinjer, og at bilens elektronik opdateres korrekt.