FAQ

Generelle spørgsmål og svar

 • Hvilke overvejelser skal jeg gøre mig, inden jeg køber bil?

  Du skal tænke over hvor meget, og hvor ofte du kører bil. Du skal overveje din privatøkonomi ift., hvilken bil du har råd til at købe, både når du køber bilen, og når du betaler af på den. Hvor stor skal den være? Skal der være et stort bagagerum? Skal der være seler til fire eller fem? Hvordan er komforten? Prøvekør altid bilen, inden du køber den. Prøvekør altid bilen inden du køber den, så du får en fornemmelse af, om bilen opfylder alle dine behov.

  Hvad du skal gøre:
  • Overveje finansiering af bilkøbet.
  • Undersøge bilmarkedet.
  • Overveje om du skal vælge ny eller brugt bil.
  • Overveje om det skal være en benzin-, diesel-, el- eller hybridbil.

  Finansiering af bilkøb

  I bund og grund handler biløkonomi om:

  • Hvilken økonomisk ramme du har at købe bil for.
  • Forhandling af bilens pris.
  • Finansiering af bilkøbet.

  Få vurderet, hvad din økonomiske ramme er og hold fast i den. Bilens pris er altid til forhandling, både hvis du er på udkig efter en ny bil eller en brugt bil. Når du er på udkig efter en ny bil, bør du også tage bilens garanti med i dine overvejelser. Er du derimod på udkig efter en brugt bil, skal du beregne eventuelle årlige reparationer med i bilbudgettet. Finansieringen af din nye bil kan ske ved billån hos MATCHBILER, din bank eller et realkreditinstitution.

 • Skal jeg købe eller lease?

  Køb eller leasing af bil afhænger bl.a. af dit kørselsbehov, din privatøkonomi og din trang til at skifte bil.

  Privatleasing af bil

  Når du privatleaser, skal du kunne forudsige dit bil- og kørselsbehov i den periode, du vil lease en bil, så du f.eks. ikke overstiger den aftalte kilometerbegrænsning. Hvis du overstiger den aftalte kilometerbegrænsning, afregnes de ekstra kilometer som overkørte kilometer. Finder du ud af undervejs, at du med stor sandsynlighed kommer til at overstige det aftalte antal kilometer, kan du kontakte os inden det sker, og så kan vi sammen ændre i kilometerbegrænsningen.

  Med en leasingaftale kender du som udgangspunkt dine udgifter, da du betaler en fast månedlig ydelse, så du slipper for uforudsete regninger, og du skal ikke bekymre dig om bilens værdi ved videre salg. Udbetalingen af leasingbilen er også oftest lavere, end hvis du køber en ny bil.

  Hvis du gerne vil skifte bil ofte eller vil afprøve f.eks. en elbil, inden du køber den, kan leasing være en fordel. Ved leasing binder du dig et antal år (afhænger af din individuelle kontrakt, du udarbejder sammen med MATCHBILER), hvor du har mulighed for at afprøve nye bilmodeller efter endt leasingperiode.

 • Hvordan vedligeholder jeg bedst min bil?

  Lige meget, om du køber ny eller brugt bil, er det altid vigtigt at vedligeholde bilen. Det bedste du kan gøre er at overholde bilens forskellige eftersyn. Derudover er der flere ting, som du selv kan gøre for at forlænge bilens levetid:

  Tjek bilens bremser

  Smør bilens bremser, når den er til service, eller når du skifter mellem vinter- og sommerdæk. Du bør også få skiftet bremsevæsken efter fabrikantens forskrifter. Af og til kan du ”klodse bremsen” for at fjerne eventuelt smuds på bremseklodserne – gør det kun, når det er sikkert, så du ikke er til fare i trafikken.

  Brug aircondition

  Hvis du ofte bruger bilens aircondition (minimum 2 gange om ugen), sikrer du dig et bedre indeklima og samtidig holder systemet længere, når det anvendes jævnligt.

  Skift bilens viskerblade

  Skift gerne viskerbladene ud en gang om året, så er du mere sikker på et godt udsyn. Sørg for, at det er de rigtige, du køber til din bil.

  Tjek oliestanden

  Hold øje med olien og påfyld, hvis den mangler. I instruktionsbogen er det beskrevet, hvilken type olie din bil skal bruge. Det er en god idé at skifte olie en gang om året.

  Undervognsbehandling

  En forebyggende undervognsbehandling er en rigtig god ting at få gjort. Behovet for undervognsbehandling varierer meget for hver model, så kom forbi MATCHBILER for at snakke om din bils behov.

  Rengøring både indvendig og udvendig

  Rengør din bil med jævne mellemrum hele året, så din bil har det godt og står skarpt.

  Tjek din bil for tjære og harpiks

  Tjek din bil for tjære og harpikspletter jævnligt, så du undgår, at din bils lak bliver skadet.

 • Hvorfor købe en brugt bil?

  Der findes ikke et entydigt svar på, om det er bedst at købe en ny eller brugt bil. Oftest er det et spørgsmål om størrelsen på din økonomi. En nyere bil har oftest større afskrivninger og færre vedligeholdelsesomkostninger, hvorimod brugte biler har lavere afskrivninger og højere vedligeholdelsesomkostninger.

  Der er flere fordele ved at købe en brugt bil. Markedet har måske presset en lidt dyrere bil ned i pris, så du dermed kan få en større og mere komfortabel bil til færre penge, end hvis du havde købt samme bil som ny. Ved at købe brugte biler har du måske endda råd til din drømmebil?

  Hvis du vælger at vil sælge din brugte bil få år efter, du har købt den, vil tabet af bilen være forholdsvis mindre, end en ny bil ville være. Det kan også være en fin fordel at købe en brugt bil, hvis du generelt kører kortere ture, da dine få kilometer om året ikke vil have den store indflydelse på bilens værdi.

  Flere fordele er:

  • Mindre tabsværdi.
  • Du får bilen med det samme.
  • Du kan få en stor bil til færre penge.
  • Det inkluderede udstyr følger med i prisen.

  Hos MATCHBILER kan du købe brugte biler af god kvalitet. Vi har altid mange nyere brugte biler på lager, som har kørt ganske få kilometer og bare venter på at kunne mærke asfalten under hjulene igen.

 • Hvor ofte skal en bil til serviceeftersyn?

  Det afhænger af flere faktorer. Bilens alder og dit kørselsmønster definerer, hvor ofte din bil skal til serviceeftersyn. Det er lige meget, om din bil er ny eller gammel – alle biler skal til serviceeftersyn.

  Er din bil ny, er det vigtigt, at du følger producentens krav, så du bevarer bilens garanti. Hos MATCHBILER udfører vi altid eftersyn efter producenternes krav.

  Hvad er forskellen på et bilsyn og et serviceeftersyn?

  Forskellen på et serviceeftersyn og et bilsyn er, at et serviceeftersyn er ”frivilligt” (det anbefales kraftigt at følge bilens serviceintervaller, der er beskrevet i bilens servicemanual), hvor et bilsyn er obligatorisk. Et bilsyn tester bilen, om den er sikker og ikke sviner mere end, det er tilladt. Bilsyn er dermed ikke en garanti for, at bilen er driftsikker og ikke går i stykker.

  Et serviceeftersyn kan hjælpe dig med at opdage problemerne, før de opstår. Serviceeftersyn giver dig en tryghed i at vide, om din bil er driftsikker og dermed ikke bryder sammen lige pludselig. Ved at opdage problemer inden de opstår, får du tid til at kunne finansiere en evt. reparation, da vores mekanikere kan oplyse dig om, at noget bør skiftes inden længe.

  Hvad sker der, hvis jeg glemmer et serviceeftersyn?

  Sørg for at få bilen til service hurtigst muligt. For at din bil bliver ved med at yde dig den bedst mulige køreglæde, er det yderst vigtigt, at du altid husker at få din bil til service, når det er aftalt, da din bil er programmeret til at blive serviceret på de pågældende tidspunkter.

  Husk at kontakte os, hvis du har glemt et påkrævet serviceeftersyn, for at få et indblik i, om det har nogen påvirkning på din garanti af bilen.

  Hvor længe skal jeg opbevare dokumentation for serviceeftersynene?

  Du skal opbevare dokumenterne for eftersynene i hele bilens garantiperiode, da du skal kunne fremvise dokumentation hver gang, du henvender dig til et værksted.

 • Hvad er forskellen på benzin- og dieselbil?

  Om du skal vælge en dieselbil eller benzinbil kommer meget an på dine kørselsvaner. Kører du primært korte ture, dvs. under 30 minutter, holder ofte i kø og kører du oftest i by og på landeveje, så er benzinbil eller el/hybridbil, det du skal vælge. Kører du derimod lange ture, dvs. over 30 minutter/30 kilometer, og befinder du dig oftest på motorvejen, så er dieselbilen vejen frem.

  Hos MATCHBILER finder du altid et stort udvalg af både diesel-, benzin, el- og hybridbiler.

  Dieselbiler

  En dieselmotor skal gerne opnå en vis temperatur for ikke at tilsodes eller stoppes til. Det undgår du ved at køre minimum i 30 minutter og ca. 30 kilometer. Kører du dagligt mere end det, f.eks. til og fra arbejde, kan det godt anbefales at købe en dieselbil, da den samtidig kører længere på literen og oftest koster mindre at tanke end en benzinbil.

  Den aktuelle udetemperatur har også en effekt på, hvornår dieselmotoren når at blive gennemvarm. Om sommeren skal du køre de minimum 30 km, for at bilens motor er gennemvarm. Om vinteren kan det godt være du skal køre lidt længere endnu for at opnå driftstemperaturen alt afhængigt, hvor koldt det er.

  Foregår mindst halvdelen af din kørsel på motorvejen, og er du god til at undgå kø-kørsel, er en dieselbil et godt valg for dig.

  Benzinbiler

  En benzinmotor behøver ikke at være varm for at kunne køre rundt og ordne små ærinder. Hvis du har kort på arbejde eller generelt kører korte ture, vil en benzinbil være bedst for dig. Nutidens benzinbiler kører forholdsvis langt på literen.

 • Hvorfor booke en prøvetur?

  Ikke én bilmodel er ens, hvilket gør det yderst vigtigt at prøvekøre bilen inden, du køber den. Det er her, du finder ud af, om bilen matcher dine behov. Kører bilen, som du gerne vil have det? Har bilen alt det udstyr, du har brug for? Sidder du behageligt? Er bilen stor nok til dine praktiske behov, f.eks. om bagagerummet er stort nok til en barnevogn eller de store indkøb?

  Book en prøvetur på vores hjemmeside og udfyld formularen, eller giv os et kald, så aftaler vi en tid. Kontakt os her.

 • Hvor lang er garantien på min nye bil?

  Hos MATCHBILER er vi Hyundai og Mazda forhandler og har dermed alle Hyundai- og Mazda-modeller som ny bil. Garantien på biler kan variere meget fra bilmærke til bilmærke og kan endda også variere ift. om det er en elbil du køber, da garantien på elbiler er anderledes end garantien på benzin- og dieselbiler.

  På vores Hyundai benzin/diesel biler har vi 5 års garanti uden kilometerbegrænsning. Hvor der på vores Hyundai elbiler og hybridbiler tilbydes 8 års garanti/200.000 km på batteriet (160.000 km for KONA electric).

  Vores Mazda biler har 3 års garanti eller 100.000 km alt efter, hvad der indtræffer først, og på vores Mazda elbil tilbyder vi 8 års garanti/160.000 km på batteriet.

 • Hvilket bilmærke skal jeg vælge?

  Det er meget subjektivt, hvilket bilmærke du hælder mest til. Derfor er det svært at sige, hvilket bilmærke du skal vælge. Det vigtigste er, at du finder den rette bilmodel, der passer til netop dit bilbehov.

  Hos MATCHBILER har vi et stort udvalg af nye Mazda og Hyundai biler samt et stort udvalg af både brugte og leasingbiler i flere forskellige bilmærker.

 • Hvilken bil passer til mig?

  Det er altid en god idé at prøvekøre en bil inden, du køber den. På den måde finder du ud af, om bilen lever op til dine forventninger, om den er behagelig at køre i, og om den har alt det udstyr, du har brug for. Derudover er det vigtigt at købe en bil, som passer til dit kørselsbehov. Har du langt eller kort på arbejde? Er du ofte på bilferie? Hvor meget bliver bilen brugt generelt?

  Hos MATCHBILER hjælper vi dig med at finde bilen, der passer til dit behov.

Spørgsmål og svar om elbiler

 • Hvilke former for elbiler findes der?

  Der findes både elbiler, hybridbiler og plugin-hybridbiler.

  En elbil kører kun på elmotor (batteri), som du selv skal oplade. Du får en ladestander derhjemme, og derudover er der mange ladestandere rundt i landet, så du skal ikke være bange for at løbe tør for strøm. Hvor langt en elbil kan køre på et fuldt opladt batteri er meget forskelligt for hver model og afhænger af dine kørselsvaner.

  Den største forskel på hybrid og plugin-hybridbiler er, at en hybridbil ikke skal oplades, mens en plugin-hybrid skal.

  En hybridbil kan oftest køre op til to kilometer på el ad gangen. Grunden til, at en hybridbil ikke skal oplades er, at den oplader sig selv, når forbrændingsmotoren startes, og når bilen bremser. Bilen skifter automatisk mellem at køre på el og benzin/diesel.

 • Hvilke fordele er der ved at købe en elbil?

  Der er flere fordele ved at købe en elbil, bl.a.:

  – Fungerer rigtig godt ved bykørsel.
  – Bedre for miljøet.
  – Mindre støj i kabinen.
  – Billigere drift og vedligeholdelse.
  – Oplades derhjemme, så du starter dagen med fuld tank.

 • Er der nok ladestationer i Danmark?

  Det vil vi sige. Der er flest i storbyerne, København og Aarhus, men det er muligt at finde mange ladestationer i alle afkroge af Danmark, så du aldrig løber helt tør for strøm. Skal du et smut til udlandet, er der også rigeligt at vælge imellem.

 • Hvor langt kører en elbil på én opladning?

  Det er meget svært at sige præcis, da det varierer meget fra model til model. Du kan altid komme forbi og høre mere om de enkelte modeller.

  En plugin-hybrid kører oftest mellem 15-60 km på et fuldt opladt batteri, inden den skifter over til benzin/diesel.

  En hybridbil kan køre op til to kilometer på el ad gangen og oplader selv, mens forbrændingsmotoren er i gang.

 • Hvor hurtigt lader en elbil?

  Det er meget forskelligt for hver model, da det afhænger af batteristørrelsen, det indbyggede ladeudstyr i elbilen, og hvilken type offentlig eller privat ladestander du benytter.

  De fleste lader deres elbil om natten, så bilen er klar til køreturene om morgenen. Det er også bedst ift. strømforbruget, da ovn, TV osv. ikke bliver brugt imens.
  Er du på farten, vil du selvfølgelig godt lade din bil hurtigere. På ca. 30 minutter er din elbil 80 % opladet. Din elbil lader de første 80 % hurtigere, end de sidste 20 %.

 • Hvor længe er der garanti på batteriet?

  Garantien på batteriet i en elbil er oftest 8 år/160.000 km, men det afhænger af bilmærket.

  En elbil mister gennemsnitligt ca. 11 procent af batteriets kapacitet over 5 år. Da reduktionen på batterikapaciteten er så lav, kan batteriet godt holde hele bilens ’levetid’.

  På vores Hyundai el- og hybridbiler tilbyder vi 8 års garanti/200.000 km (160.000 km for KONA electric).
  På vores Mazda elbil får du 8 års garanti/160.000 km.

 • Er der parkering kun til elbiler?

  Ja, på flere parkeringspladser er der skiltet, hvis der er en p-plads forbeholdt elbiler og plugin-hybrid. Medmindre andet fremgår af skiltning eller ift. den pågældende kommunes regler, gælder de samme parkeringsregler for dig, som for alle andre bilister – f.eks. tidsbegrænsning og betaling.
  Det er ikke et krav, at bilen lader op imens, den holder på en elbil parkeringsplads, men det er god kutyme, at hvis du ikke skal lade din bil op, eller hvis den er færdigopladt, at du flytter bilen til en almindelig bås, så andre elbiler kan komme til.

 • Kan jeg lade min elbil i en almindelig stikkontakt?

  Kører du derimod i en plugin-hybrid, behøver du ikke at lade bilen op, men kan køre på forbrændingsmotoren.

  Men det er ikke alle stikkontakter, hvor du må lade din elbil. Du må kun lade i en stikkontakt, der er godkendt af en autoriseret elinstallatør. Her er der en separat sikringsgruppe med fejlstrømsafbryder samt kabler med tilstrækkelig tykkelse, som er trukket direkte fra din eltavle til en industrikontakt. Stikkontakten skal være beregnet til langvarig brug, da almindelige stikkontakter ikke kan tåle varmeudviklingen ved ladning af din elbil.

 • Er der specielle dæk til elbiler?

  Svarer dækkets specifikationer til bilens specifikationer, kan du i teorien køre i alle slags dæk. Men der findes specielle elbilsdæk, som er rullemodstandsoptimerede. Jo lavere rullemodstand, jo mere energieffektivt kører bilen, og desto længere kan du køre på en batteriopladning.

Vores åbningstider

Salg

Alle hverdage 8.30 - 17.30
Lør - søn 11.00 - 16.00

Eller efter aftale, ring til salgsafdelingen

Værksted

Man - tors 8.00 - 16.00
Fre 8.00 - 14.00

Reservedele

Man - tors 7.30 - 16.00
Fre 7.30 - 14.15

Book en prøvetur:

faq

OBS. Vi gør opmærksom på, at handlen ikke er endelig eller bindende, før slutseddel er underskrevet.

  Hyundai
  Mazda

  Tidspunkt på dagen
   
  ×