4.9 stjerner
5/5
4,8 stjerner
4.8/5

UDSKIFTNING AF KOBLING​

Udskiftning af kobling

Koblingen er noget af det vigtigste i din bil, da den fungerer som et mellemled mellem motoren og gearkassen. Uden koblingen ville gearkassen aldrig få aflastning, og motoren ville ikke kunne trække hjulene ordentligt rundt. Det er derfor vigtigt, at man passer på sin kobling og får den tjekket en gang imellem. Det kan være svært at finde ud af, hvornår det er tid til udskiftning af kobling. En kobling skal ikke som andre reservedele skiftes på et bestemt tidspunkt. Det er derfor vigtigt, at man som bilejer husker på at få undersøgt og udskiftet sin kobling, hvis tiden af inde.

 

De fleste vil opleve, at det på et tidspunkt bliver nødvendigt med udskiftning af kobling, da den bliver slidt med tiden. Det gælder især for bilister, der ofte kører bykørsel, da de mange stop får koblingen til at blive hurtigere slidt. Er du i tvivl om, det er på tide med en udskiftning af koblingen på din bil, kan du med fordel ringe til os i Match Biler.

Hvornår ved man, det er tid til udskiftning af kobling?

I modsætning til andre reservedele på din bil, er der ikke noget bestemt interval for, hvornår din bil skal have foretaget udskiftning af kobling. Der er dog nogle tegn, du kan holde øje med. En nedslidt kobling vil i mange tilfælde lave mislyde, når pedalen trykkes langsomt ned. Vil du selv teste dette, kan du med fordel starte din motor og sætte din bil i frigear. Hører du en skurrende eller hylende lyd, når pedalen trædes ned, er det på tide med en udskiftning af kobling. En nedslidt kobling viser sig også ved, at pedalen bliver tung at trykke i bund, og gearstangen svær at bevæge rundt.

Udskiftning af kobling pris

Udskiftning af kobling er en omfattende opgave, der er tidskrævende og omkostningsfuld. Det kan derfor være svært at finde en fast pris, da prisen ændrer sig fra bil til bil. Prisen for at få foretaget en udskiftning af kobling afhænger af, hvilken type bil du har, og hvilken årgang den er. Mistænker du, at tiden er inde til udskiftning af kobling på din bil, er du velkommen til at ringe til os og få et tilbud. Det gælder både, om du skal have lavet en udskiftning af koblingens reservedele eller have skiftet hele koblingen. Sammen finder vi den løsning, der er bedst for dig og din bil.

Book en værkstedstid

Når din bil er på værksted ved os, arbejder nogle af landets dygtigste mekanikere på den – de sørger for at alt udføres efter fabrikantens retningslinjer, og at bilens elektronik opdateres korrekt.