4.9 stjerner
5/5
4,8 stjerner
4.8/5

BATTERI

Batteri tjek på din bil

Batteri tjek på din bil kan forebygge problemerne, som vinteren bringer med sig. Hakkende motorer og problemer med at komme fra A til B viser sig, når de kolde måneder melder deres ankomst. Kulden får de kemiske processer i bilbatteriet til at bevæge sig langsommere, hvilket gør, at bilbatteriet kommer på overarbejde. I nyere biler kan elektrisk udstyr såsom sædevarme, klimaanlæg og start-/stopsystemer også være medvirkende til, at der opstår problemer med din bils batteri. Mange tænker ikke over, at batteriet i deres bil har lidt overlast, før de holder et sted og ikke kan starte. Det kan nemlig være vanskeligt for bilejere at vide, hvilken tilstand deres bilbatteri er i. Derfor ender mange biler i vejkanten, når batteriet bliver afladt og svigter. Ligesom de andre reservedele på din bil bliver batteriet slidt over tid. Det kan derfor være nødvendigt med et batteri tjek på din bil fra tid til anden. Om end der er behov for et skift af batteri eller blot et tjek op, kan du være på forkant, hvis uheldet skulle være ude. Dermed undgår du frustreret at skulle vente på vejhjælp, da der er taget hånd om de problemer kulden medfører.

Hvor ofte skal man tjekke sit batteri?

Problemer med bilbatterier opstår oftest grundet afladning. Dette sker i høj grad, når vinteren melder sin ankomst, og kulden står for døren. Ekstra udstyr såsom sædevarme og klimaanlæg kræver ekstra energi i vinterhalvåret, da motorolien bliver kold, og batteriet skal yde en ekstra indsats. Det kan derfor være nødvendigt at få tjekket sit bilbatteri, når de kolde måneder nærmer sig. Dermed kan du ikke kun forlænge levetiden på din bils batteri, men også være på forkant, hvis der skulle ske en pludselig afladning.

Skift af batteri

Et bilbatteri har en forventet levetid på 4-5 år. Det kan derfor blive nødvendigt at få det skiftet på et tidspunkt. Gennem årene er bilbatterier blevet mere komplicerede at håndtere. Det skyldes dels den voksende mængde af elektronisk udstyr i nyere biler, men også i høj grad udviklingen af de elektroniske systemer i batterierne. Derfor frarådes det, at man prøver at skifte et batteri på egen hånd. Det skal man overlade til eksperterne, så man ikke risikerer at montere det forkert eller ødelægge bilen. Om end din bils batteri trænger til at blive tjekket, vedligeholdt eller skiftet, kan du få den fornødne hjælp af vores dygtige mekanikere.

Book en værkstedstid

Når din bil er på værksted ved os, arbejder nogle af landets dygtigste mekanikere på den – de sørger for at alt udføres efter fabrikantens retningslinjer, og at bilens elektronik opdateres korrekt.

Værkstedets åbningstider

Man – tors 8.00 – 16.00
Fre 8.00 – 14.00

BESTIL VÆRKSTEDSTID

Du modtager en bookingbekræftelse på din mail, når du har booket bilen.

"*" indikerer påkrævede felter

Skriv hvilken dato du gerne vil prøve bilen. Eksempel: Torsdag d. 16. juni 2022
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.