4.9 stjerner
5/5
4,8 stjerner
4.8/5

AIRCONDITION OG KLIMAANLÆG

Aircondition og klimaanlæg

Både aircondition og klimanlæg er med til at kontrollere temperaturen i din bil, så du ikke får hedeslag på en varm sommerdag eller fryser om dine hænder en kold vintermorgen. Selvom man måtte tro, at aircondition og klimaanlæg er en og samme ting, er der en del væsentlige forskelle. Fælles for både aircondition og klimaanlæg er dog, at de skal vedligeholdes ligesom resten af udstyret i din bil.

 

Et klimaanlæg har forskellige sensorer rundt i kabinen af din bil, så du nemt kan indstille en bestemt temperatur og regne med, at klimaanlægget sørger for at opretholde temperaturen. Det gør det ved, at sensorerne måler temperaturen de forskellige steder i kabinen og vurderer, om der er behov for enten varme eller kulde de enkelte steder. 

 

Med en aircondition skal du selv styre temperaturen og vurdere, om der er behov for justering af temperaturen i din bil. Det skal du, da en aircondition ikke på samme som et køleanlæg har sensorer rundt i bilen, der kan vurdere det for dig. 

din bils aircondition og klimaanlæg

Din bils aircondition og klimaanlæg sørger for, at du sidder i en behagelig temperatur, når du skal fra A til B. Selvom det kan være en selvfølge, at temperaturen i kabinen skal være i orden, er der nogle ting, du kan gøre for at vedligeholde anlæggene.  

 

Udover at få tjekket din bils aircondition og klimaanlæg hos os i Match Biler, kan du selv formindske chancen for bakteriedannelse i din bil. Dette gør du ved at slukke for din bils aircondition og klimaanlæg 10-15 minutter før endt kørsel. Dermed giver du anlægget en chance for at køle af og formindske mængden af kondens i kabinen.

Hvor ofte skal man have tjekket sin aircondition og klimaanlæg i sin bil?

For at passe bedst på din bils aircondition og klimanlæg anbefales det, at du får det tjekket minimum hvert andet år, men helst én gang om året. Dette er nødvendigt, da der ved justering af temperatur bliver dannet kondens, som på længere sigt kan være grobund for bakterier. Derudover er det ikke til at undgå, at en aircondition og et klimaanlæg vil miste væske i løbet af et år. Såfremt væskemængden bliver for lav, kan der ske store skader på anlægget. Det er derfor en god idé at få tjekket op på sin aircondition og klimaanlæg, så det igen kan holde enten varmen eller kulden ude af kabinen. 

Book en værkstedstid

Når din bil er på værksted ved os, arbejder nogle af landets dygtigste mekanikere på den – de sørger for at alt udføres efter fabrikantens retningslinjer, og at bilens elektronik opdateres korrekt.

Værkstedets åbningstider

Man – tors 8.00 – 16.00
Fre 8.00 – 14.00

BESTIL VÆRKSTEDSTID

Du modtager en bookingbekræftelse på din mail, når du har booket bilen.

"*" indikerer påkrævede felter

Skriv hvilken dato du gerne vil prøve bilen. Eksempel: Torsdag d. 16. juni 2022
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.